Hruškovice Sudlička – hruškový destilát charakteristický svou jemnou vůní. Obsah alk. 40%, objem 0,7l.
Hruškovici vyrábíme z kvalitních hrušek, které jsou velmi pečlivě vybírány a tříděny. Hrušky musí být velmi dobře vyzrálé. Nevhodné jsou rané odrůdy hrušek, protože obsahují malé procento cukrů a také mnohem menší množství aromatických látek.
Celý proces výroby začíná sklizní. Následně jsou hrušky nasypány do velkokapacitního šrotovníku, kde jsou hrušky rozdrceny, dále jsou dopraveny do vřetenového čerpadla, které je rozmělní na kaši. Vyzrálé hrušky kvasí min. 60 dnů, bez přístupu vzduchu. Charakteristické a aromatické prvky jsou do destilátu přeneseny díky tomuto kvašení. Proto je na něj kladen velký důraz.
Na přípravu 1l této 50% pálenky je potřeba 10-14kg hrušek, dle cukernatosti.