Slivovice od Sudličky. Průzračný švestkový destilát v láhvi 0.7l.
Slivovici vyrábíme z kvalitních švestek, které sklízíme a následně třídíme. Vybíráme pouze velmi vyzrálé švestky. Švestky jsou nejdříve zpracovány vřetenovým čerpadlem, které z nich udělá kaši, ale nedrtí pecky. To je velmi důležité. Z ovoce připravíme kvas. Ten získáme tím, že ovoce kvasí v kvasných kádích, bez přístupu vzduchu. Kvašení je nejdůležitější proces. Ovoce kvasí minimálně 60 dnů. Doporučená teplota skladování je 10-18 °C. Ovoce necháme přirozeně kvasit, tak vzniká ta nejlepší slivovice. Na 1l 50% ovocné pálenky spotřebujeme 9-13kg.
Termín výdeje je uvedený na vážním lístku, který jste obdrželi při sběru ovoce.
Výdej probíhá v Hrobicích a Sudličkově Lhotě takto (platba pouze v hotovosti):
Hrobice
Každé pondělí od 13:00 do 17:00
Konec výdeje: 27.3.2023
Sudličkova Lhota
Každou středu od 13:00 do 16:00
Konec výdeje: 15.3.2023