Vášeň pro

Višeň

Nechte se svést jedinečnou kombinací
chutě, vůně a barvy jemného likéru,
který se nepije, ale vychutnává.

Sudličkova

Višňovka

Tento tradiční český likér je vyráběn z vyzrálých višní, které dodávají výraznou sladko-kyselou chuť a intenzivní aroma. Tento nápoj zaujme i svou přírodní rubínově červenou barvou a tím umocní výjimečnost okamžiku.

Namíchej si

Višňovou
vášeň

  • 3cl Višňovka
  • 5cl Prosecco
  • 5cl Soda
  • Led
  • Višeň (na ozdobu)

Postup:

  1. Vinnou sklenici naplníme ledem.
  2. Přilejeme panáka Višňovky od Sudličky.
  3. Dolejeme proseccem a sodou ve stejném poměru.
  4. Přidáme višeň na ozdobu.

Tip do kuchyně

ingredience

Višňovka je spolehlivý parťák do kuchyně. Můžete používat k pečení, vaření, dochucování či jako sladká tečka. Zde máte pár tipů: 

  • 200 g máslových sušenek
  • 100 g másla (rozpuštěného)
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 100 g cukru
  • 100 ml višňového likéru
  • Čerstvé višně (pro ozdobu)


Postup:

  1. Rozemelte sušenky a smíchejte je s rozpuštěným máslem.
  2. Tuto směs rovnoměrně rozetřete do formy na dort a dejte do lednice.
  3. Ve velké míse vyšlehejte tvaroh, cukr a višňový likér.
  4. Poté opatrně vmíchejte mascarpone a šlehačku.
  5. Tuto směs nalijte na sušenkový základ a dejte do lednice minimálně na 4 hodiny nebo nejlépe přes noc.
  6. Před podáváním ozdobte čerstvými višněmi.
  • 500 g čerstvých višní
  • 3-4 lžíce višňového likéru
  • 200 g hladké mouky
  • 150 g krupicového cukru
  • 3 vejce
  • 200 ml mléka
  • 100 g másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • Máslo na vymazání formy
  • Mouka na posypání formy
  • Moučkový cukr na posypání (volitelně)


Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180°C. Vymažte formu na pečení máslem a vysypte ji moukou.

  2. Višně zbavíme pecky. Pokud používáte zavařené višně, nechte je odkapat a osušte je papírovým ubrouskem.

  3. V malé misce smíchejte višňový likér s višněmi a nechte je marinovat.

  4. Ve velké misce smíchejte hladkou mouku, krupicový cukr, prášek do pečiva a špetku soli.

  5. V jiné míse rozšlehejte vejce s mlékem a vanilkovým extraktem.

  6. Přidejte tekuté ingredience (vejce s mlékem) do suchých ingrediencí (mouka, cukr atd.) a promíchejte do hladkého těsta.

  7. Rozpusťte máslo a přidejte ho do těsta. Dobře promíchejte.

  8. Na dno připravené formy rozprostřete polovinu těsta.

  9. Na těsto rozložte marinované višně. Pokud používáte čerstvé višně, dejte pozor, aby na dně formy nezůstala příliš velká vrstva šťávy.

  10. Na višně nalijte zbylé těsto a rozetřete ho rovnoměrně po vrchu.

  11. Pečte v předehřáté troubě asi 40-45 minut, nebo dokud bublanina nezíská zlatohnědou barvu a nezačne se odlepovat od okrajů formy.

  12. Po upečení bublaninu nechte chvíli vychladnout v misce, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

  13. Před podáváním můžete bublaninu posypat moučkovým cukrem.

  • 500 ml višňového džusu nebo višňového džemu (bez kousků ovoce)
  • 100 ml višňového likéru
  • 1 skořice
  • 3 hřebíčky
  • 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru nebo 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • Šťáva z 1 citronu


Postup:

  1. Ve středně velkém hrnci smíchejte višňový džus (nebo džem), skořici, hřebíčky a zázvor. Přiveďte k mírnému varu.

  2. Vařte směs asi 5-7 minut, aby se dobře prolnuly chutě a aby se odpařila část tekutiny.

  3. Odstavte hrnec a odstraňte skořici a hřebíčky.

  4. Přidejte višňový likér a citronovou šťávu. Dobře promíchejte.

  5. Horké višně přelijte do sklenic nebo šálků.

  6. Pokud chcete, ozdobte každou porci plátkem citronu a skořicí.

  7. Podávejte ihned a užívejte si hřejivou chuť horkých višní!

  • 300 g čerstvých višní (nebo zavařených višní bez pecek)
  • 100 ml višňového likéru
  • 1 stroužek česneku (nasekaný na jemno)
  • 1/2 cibule (nasekaná na jemno)
  • 250 ml kuřecího nebo hovězího vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • Sůl a pepř podle chuti


Postup:

  1. Pokud používáte čerstvé višně, zbavte je pecek. Pokud používáte zavařené višně, nechte je odkapat a osušte je papírovým ubrouskem.

  2. Ve velké pánvi rozehřejte máslo na středním plameni.

  3. Přidejte nasekanou cibuli a smažte ji dozlatova, asi 5-7 minut.

  4. Přidejte nasekaný česnek a smažte další 1-2 minuty, dokud nezačne vonět.

  5. Přidejte višně do pánve a vařte je asi 5 minut, dokud se mírně nerozvaří.

  6. Přidejte višňový likér a vařte dalších 2-3 minuty, aby se alkohol vypařil.

  7. Poté přidejte hladkou mouku a promíchejte tak, aby se vytvořila hustá pasta.

  8. Postupně přilijte vývar, stále míchajte, aby se zabránilo tvorbě hrudek.

  9. Vařte omáčku asi 5-7 minut, dokud nezhoustne a nezíská požadovanou konzistenci.

  10. Omáčku dochuťte solí a pepřem podle chuti.

  11. Podávejte teplou omáčku k masu podle vašeho výběru, jako je pečeně, kuřecí prsa nebo vepřové kotlety.

Věděli jste?

Pozitivní účinky

Tento likér je také ceněn pro své pozitivní účinky na trávení a často se doporučuje jako digestiv po bohatém jídle.

Co Višňovku odlišuje od ostatních ovocných likérů, je výběr nejlepších, pečlivě vybraných višní, které se nechávají macerovat společně s vybranými kořeními, čímž se dosahuje její nezaměnitelný charakter. Po dokončení macerace likér projde pečlivou filtrací, je stočen do lahví a připraven k podávání.

Objev další vášeň

Naše produkty

Copyright © 2022 - 2024 Lihovar Sudlička