Postup:
Višňovka je spolehlivý parťák do kuchyně. Můžete používat k pečení, vaření, dochucování či jako sladká tečka. Zde máte pár tipů:
Postup:
Postup:
Předehřejte troubu na 180°C. Vymažte formu na pečení máslem a vysypte ji moukou.
Višně zbavíme pecky. Pokud používáte zavařené višně, nechte je odkapat a osušte je papírovým ubrouskem.
V malé misce smíchejte višňový likér s višněmi a nechte je marinovat.
Ve velké misce smíchejte hladkou mouku, krupicový cukr, prášek do pečiva a špetku soli.
V jiné míse rozšlehejte vejce s mlékem a vanilkovým extraktem.
Přidejte tekuté ingredience (vejce s mlékem) do suchých ingrediencí (mouka, cukr atd.) a promíchejte do hladkého těsta.
Rozpusťte máslo a přidejte ho do těsta. Dobře promíchejte.
Na dno připravené formy rozprostřete polovinu těsta.
Na těsto rozložte marinované višně. Pokud používáte čerstvé višně, dejte pozor, aby na dně formy nezůstala příliš velká vrstva šťávy.
Na višně nalijte zbylé těsto a rozetřete ho rovnoměrně po vrchu.
Pečte v předehřáté troubě asi 40-45 minut, nebo dokud bublanina nezíská zlatohnědou barvu a nezačne se odlepovat od okrajů formy.
Po upečení bublaninu nechte chvíli vychladnout v misce, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Před podáváním můžete bublaninu posypat moučkovým cukrem.
Postup:
Ve středně velkém hrnci smíchejte višňový džus (nebo džem), skořici, hřebíčky a zázvor. Přiveďte k mírnému varu.
Vařte směs asi 5-7 minut, aby se dobře prolnuly chutě a aby se odpařila část tekutiny.
Odstavte hrnec a odstraňte skořici a hřebíčky.
Přidejte višňový likér a citronovou šťávu. Dobře promíchejte.
Horké višně přelijte do sklenic nebo šálků.
Pokud chcete, ozdobte každou porci plátkem citronu a skořicí.
Podávejte ihned a užívejte si hřejivou chuť horkých višní!
Postup:
Pokud používáte čerstvé višně, zbavte je pecek. Pokud používáte zavařené višně, nechte je odkapat a osušte je papírovým ubrouskem.
Ve velké pánvi rozehřejte máslo na středním plameni.
Přidejte nasekanou cibuli a smažte ji dozlatova, asi 5-7 minut.
Přidejte nasekaný česnek a smažte další 1-2 minuty, dokud nezačne vonět.
Přidejte višně do pánve a vařte je asi 5 minut, dokud se mírně nerozvaří.
Přidejte višňový likér a vařte dalších 2-3 minuty, aby se alkohol vypařil.
Poté přidejte hladkou mouku a promíchejte tak, aby se vytvořila hustá pasta.
Postupně přilijte vývar, stále míchajte, aby se zabránilo tvorbě hrudek.
Vařte omáčku asi 5-7 minut, dokud nezhoustne a nezíská požadovanou konzistenci.
Omáčku dochuťte solí a pepřem podle chuti.
Podávejte teplou omáčku k masu podle vašeho výběru, jako je pečeně, kuřecí prsa nebo vepřové kotlety.
Tento likér je také ceněn pro své pozitivní účinky na trávení a často se doporučuje jako digestiv po bohatém jídle.
Co Višňovku odlišuje od ostatních ovocných likérů, je výběr nejlepších, pečlivě vybraných višní, které se nechávají macerovat společně s vybranými kořeními, čímž se dosahuje její nezaměnitelný charakter. Po dokončení macerace likér projde pečlivou filtrací, je stočen do lahví a připraven k podávání.